Grantovi

USAID/Sweden FARMA II projekat želi obavijestiti javnost o statusu 319 aplikacija za dodjelu bespovratnih (grant) sredstava, podnesenih u posljednja 4 mjeseca 2016. godine. Ove aplikacije primljene su po osnovu pet javnih poziva i jedne procedure za direktnu nabavku.

Do danas, u potpunosti su obrađene 262 aplikacije (82%) i 34 projekta su odabrana za podršku kroz grant sredstva, u ukupnoj vrijednosti od 1.993.130 KM. Ukupna vrijednost investicija kroz ove projekte je 4.934.700 KM, uz učešće korisnika od oko 60%. Prosječan iznos podrške USAID/Sweden FARMA II projekta je oko 59.000 KM po organizaciji.

Preostalih 57 aplikacija još uvijek je u obradi, što podrazumjeva potrebne provjere, posjete na terenu i prikupljanje dodatnih informacija. Očekuje se da će proces biti zaključen do kraja aprila, a aplikante ljubazno molimo za strpljenje. Više detalja možete naći u priloženom tabelarnom pregledu. Kratku analizu vezanu za grantove možete pogledati ovdje (osvrt na dan 10.04.2017.).

USAID/Sweden FARMA II projekat će uskoro objaviti dva nova javna poziva za dodjelu bespovratnih sredstava, putem kojih će biti podržane investicije u sektorima peradarstva i pčelarstva.