Novosti

Sweden/USAID FARMA II projekt će sutra održati panel diskusiju u kojoj će učestvovati pet prominentnih žena iz sektora poljoprivrede i direktorica Misije USAID-a.

SARAJEVO, 14. oktobar 2020. - Sweden/USAID FARMA II projekt će sutra održati online panel diskusiju pod motom “Prepreke koje smo savladale!”

Panel diskusija se organizuje povodom Međunarodnog dana žena na selu, 15. oktobra. U diskusiji će učestvovati pet prominentih žena iz poljoprivrednog sektora koje upravljaju uspješnim firmama i koje su u velikoj mjeri doprinijele ekonomskom osnaživanju žena.

Panelistice su:

  • Aida Zubčević, vlasnica Faveda d.o.o., kompanije iz Sarajeva koja se bavi proizvodnjom dijetetskih preparata i prirodne kozmetike na bazi ljekovitog bilja;
  • Ljiljana Čičković, direktorica Fondacije Ženski centar iz Trebinja;
  • Jasmina Ćušić, vlasnica kompanije za uzgoj i prodaju voća i povrća Eko Jasmina iz Mostara;
  • Suada Mujkić, predsjednica Udruženja žena Ruka iz Tešnja; i
  • Jelena Mićić, rukovoditeljica područne jedinice Sokolac Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi Ministarstva poljoprivrede RS.

Direktorica Misije USAID-a, Nancy Eslick, će održati uvodni govor.

Priče Indire Omeragić, direktorice Mliječne industrije 99 iz Gradačca, i Amine Muharemagić, vlasnice BeeMed-a iz Tuzle, će biti predstavljene putem videa: Indira Omeragić i Amina Muharemagić.

Mediji su ljubazno pozvani da prate panel diskusuju “Prepreke koje smo savladale,” sutra, u četvrtak, 15. oktobra, od 11:00 do 12:30, putem sljedećeg linka: https://zoom.us/j/91458550219?pwd=ZEtEQW5maG5UVHF4OGdlWVRFRE5jZz09

Molimo Vas da zahtjeve za izjave panelistica uputite na e-mail: nikola.gaon@farmabih.ba.