Grantovi

USAID/Sweden Projekat razvoja tržišne poljoprivrede II (FARMA II) poziva kvalificirane proizvođačke organizacije da dostave zahtjeve za dodjelu bespovratnih sredstava za unapređenje konkurentnosti i pristupa tržištima proizvođačkim organizacijama (PO) u sektoru jagodastog voća, te na taj način doprinesu uspostavljanju konkurentnog poljoprivrednog sektora.

Zainteresirane organizacije legalno registrirane u skladu sa zakonima Bosne i Hercegovine paket Javnog poziva mogu preuzeti ovdje:

Zahtjevi moraju biti dostavljeni elektronski, putem e-mail adrese grants@farmabih.ba, te na papiru u jedan od ureda USAID/Sweden FARMA II projekta (Sarajevo, Tuzla, Banja Luka ili Mostar), ne kasnije od 16:00 sati, na dan 15. septembra, 2016. godine. Aplikanti treba da prate uputstva za apliciranje predstavljena u RFA dokumentu.

USAID/Sweden FARMA II će organizirati informativne sastanke u Sarajevu 17. avgusta 2016. godine u 11:00 sati, u UNITIC Poslovnom centru (Fra Anđela Zvizdovića 1, mezanin) i u Banjoj Luci 19. avgusta 2016. godine u 11:00 sati, u prostorijama Privredne Komore RS, Đure Daničića 1/II, na kojim će se zainteresiranim organizacijama pružiti sve informacije i uputstva za podnošenje zahtjeva za bespovratna sredstva. Sve zainteresirane organizacije se pozivaju da prisustvuju jednom od ovih sastanaka (dolazak potvrditi putem e-maila grants@farmabih.ba do 10. avgusta u 11:00 sati). Napominjemo da poziv nije otvoren za individualne poljoprivredne proizvođače (fizička lica).

Sva pojašnjenja i uputstva će biti objavljena putem e mail adrese grants@farmabih.ba ili na stranici projekta. Izjave i/ili interpretacije od strane bilo koga drugog se smatraju nevažećim.